Ποιοι ζητάνε δικηγορικές «ταρίφες» 200€ – 1,500€ και… «χορηγίες» εργοδοτών;

28 Ιουνίου 2019

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», με αφορμή την δυσφημιστική και συκοφαντική ανακοίνωση της οργάνωσης της γνωστής Κωνσταντίνας Γκογκάκηπαράτυπα και αντικαταστατικά εκλεγμένης Προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας – που άγεται και φέρεται ως εμποροϋπάλληλος, ενώ στην πραγματικότητα δεν εργάζεται σε εμπορικό κατάστημα και έχει προσλάβει και μισθοδοτεί τον εαυτό της ως υπάλληλο στο σύλλογο που η ίδια διοικεί (;), δηλώνουμε τα παρακάτω:

Καταρχήν αντιπαρερχόμαστε όλες τις αδιαντροπιές περί «σωματείου-τσίρκου» και τις ασέβειες τους προς την «ΕΝΩΣΗ», μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που φέτος κλείνει 126 χρόνια από την ίδρυσή της! Σεβόμαστε την ιστορία μας και την ιστορία του δικού τους συλλόγου, έστω κι αν οι πράξεις και οι ενέργειες της Διοίκησης προσβάλλουν και αδικούν πρωτίστως την ιστορία του δικού τους Συλλόγου.

Διευκρινιστικά τώρα. Η παροχή Νομικής Προστασίας σε όσα μέλη της «ΕΝΩΣΗΣ» επιθυμούν προαιρετικά να κάνουν χρήση αυτής της παροχής, αποτελεί υπηρεσία για την οποία είμαστε υπερήφανοι ως διοίκηση. Κι αυτό διότι πέρα από την αποτελεσματική και πρωτοπόρα συνδικαλιστική μας δράση, οι εργαζόμενοι – μέλη του Συλλόγου απολαμβάνουν και νομικής προστασίας, για οτιδήποτε προκύψει στον εργασιακό χώρο. Πλέον κανένα ασφαλισμένο μέλος μας δεν ανησυχεί για το κόστος μιας δικαστικής προσφυγής για παράνομη και καταχρηστική απόλυση, για μη καταβολή δεδουλευμένων, για τα δικηγορικά έξοδα αποστολής εξώδικου επίσχεσης εργασίας, για την υποβολή μήνυσης, κλπ.

Τα πάντα πληρώνονται από την εταιρεία Νομικής Προστασίας και οι συνάδελφοι γλυτώνουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ από δικαστικά έξοδα και δικηγορικές αμοιβές.

Ρωτάμε τους ασεβείς και ασόβαρους «συνδικαλιστές» της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:

  1. Τι είναι κατακριτέο για μια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων; Να διαπραγματεύεται συλλογικά για τα μέλη της ειδικά συμβόλαια νομικής προστασίας μηδενικού κόστους (1,91€ το μήνα) ή να στέλνει μαζικά εργαζόμενους που χρήζουν δικαστικής προστασίας σε δικηγορικά γραφεία του αυτού ιδεολογικού – κομματικού χώρου, με «ταρίφες» που ξεκινούν από 200€ και φτάνουν έως και 1500€ σε πολλές περιπτώσεις ανά άτομο;
  2. Συνιστά ή δεν συνιστά τουλάχιστον αθέμιτη και αντιδεοντολογική πρακτική, στελέχη της παράταξης τους να επικοινωνούν με τους μεγαλοεπιχειρηματίες – εργοδότες (π.χ σούπερ μαρκετ) που καταγγέλουν και να ζητούν διαφόρων ειδών «χορηγίες»;

Με αυτές τις πρώτες διευκρινήσεις και τα ερωτήματα, εμείς «σηκώνουμε το μαντήλι», αποδεχόμαστε την πρόκληση και ανοίγουμε δημόσια «διάλογο» με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Έτσι λοιπόν, «κρυστάλλινα και καθαρά» να σπάσουμε τις «φιμέ βιτρίνες»…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αττικής