ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

13 Φεβρουαρίου 2019

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση Εφετείου που μετατρέπει την Πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του ιδιοκτήτη του δικτύου Super Markets Καρυπίδη από 64 μήνες σε 10, ποινή που μπορεί να εξοφληθεί μάλιστα σε δύο χρόνια, οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο σύνολο των 1300 εργαζομένων του ομίλου.

Από το Μάρτιο του 2016 μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχουν εξοφληθεί οι δεκάδες οφειλόμενοι μισθοί, αλλά οι συνάδελφοί μας παραμένουν «όμηροι» μιας εταιρείας «φάντασμα».

Ο όμιλος Καρυπίδη, που μέχρι το 2016 διαχειριζόταν δεκάδες καταστήματα Σούπερ Μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα (δίκτυο τ. Αρβανιτίδη), μεθόδευσε, με την ανοχή και την ολιγωρία της πολιτείας, τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, καταστημάτων και παγίων, εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους σε ένα νομικό πρόσωπο κουφάρι, από το οποίο δεν μπορούν να διεκδικήσουν απολύτως τίποτα. Εξίσου απαράδεκτη είναι και η διαδοχή κατάσταση, με άλλο όμιλο να εισέρχεται στο ίδιο δίκτυο και τα ίδια καταστήματα, τα οποία άλλαξαν χέρια σε μια νύχτα.

Την ίδια στιγμή, η πραγματική ιδιοκτησία του ομίλου εταιρειών απολαμβάνει μια ιδιότυπη «ασυλία» πολιτικών και πολιτειακών θεσμών και παραγόντων, η οποία εντείνει το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης των 1300 εργαζομένων. Μέρα με την ημέρα οι συνάδελφοί μας χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι σε όλους όσοι τους υποσχέθηκαν «ενέργειες» και «αποτελέσματα».

Αυτός ο «εγκλωβισμός» έχει ως συνέπεια κάθε μήνας που μπαίνει, ν’ αυξάνει τα ποσά των οφειλών απέναντί τους, να μην ασφαλίζονται, να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εργασίας και ως επακόλουθο να μην μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, επειδή ακριβώς δεν έχουν ένσημα.

Τα Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης πρέπει να συντονιστούν στην κατεύθυνση αποκάλυψης και πάταξης τέτοιων καταδολιευτικών ενεργειών σε βάρος εργαζομένων. Όσοι μετέρχονται τέτοιες παράνομες πρακτικές, αν μη τι άλλο δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, εξακολουθώντας να διαβιούν προκλητικά πολυτελή ζωή και μάλιστα ανενόχλητοι.

Απαιτούμε άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για την απόδοση ευθυνών (αστικών, διοικητικών και ποινικών) στους υπευθύνους. Η ώρα που όσοι ευαγγελίζονται ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους είναι τώρα! Πράξεις, όχι λόγια!!!

Αθήνα, 13.02.2019

Για την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Επικεφαλής


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος