ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΥ

14 Φεβρουαρίου 2019

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ο οποίος καταδικάστηκε άδικα με ποινή 7 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, με μια καταδικαστική απόφαση πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Ο συνάδελφός μας Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών. Απολύθηκε εξαιτίας της χρόνιας εναντίωσής του στις πρακτικές της εταιρείας, καταγγέλλοντας επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγειά και το περιβάλλον. Μετά την απόλυσή του, η εταιρεία κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του με ποινή 2 χρόνων.Στο πλαίσιο, λοιπόν, των διώξεων αυτών δέχεται μηνύσεις από εκπροσώπους της εταιρείας.

Ως «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλουμε τις συμπεριφορές εκδικητικότητας των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων ακόμα και με την ορατή ή αόρατη εξόντωση τους.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης να παρέμβουν αποφασιστικά, τόσο προς την εργοδότρια εταιρεία, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του συναδέλφου, όσο και αρμοδίως ώστε να αποσυρθούν τα ένδικά μέσα, να ελεγχθεί η νομιμότητα των άδικων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του, να εξεταστούν σε βάθος και να διακριβωθούν οι καταγγελίες του για τις πρακτικές της εταιρείας σε σχέση με τη δημόσια υγεία.

Αθήνα, 14.2.2018

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος