Σύσκεψη του Παραρτήματος Αθήνας με μέλη καθαριότητας σχολικών κτιρίων

2 Φεβρουαρίου 2019

Σύσκεψη με μέλη από την καθαριότητα σχολικών κτιρίων, του Παραρτήματος Αθήνας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».

 

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η αθέτηση εκ μέρους του Υπουργού κ. Χαρίτση των δεσμεύσεων που ανέλαβε κατά τη συνάντηση της 20ης Νοεμβρίου 2018.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο αγωνιστικής συνεργασίας των μελών μας, με άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο που εκπροσωπεί μόνο εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε να διατηρηθεί επί του παρόντος η οργανωτική αυτονομία των 68 σχολικών καθαριστριών – μελών της ΕΝΩΣΗΣ στην Αττική, αλλά να γίνουν οι απαιτούμενες προσπάθειες ώστε να απαμβλυνθούν όσα ζητήματα δημιουργούν τριβές στις μεταξύ των σχέσεις, με απώτερο στόχο τη μελλοντική συνύπαρξή τους κάτω από τη σκεπή μιας ενιαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης και συγκεκριμένα της προϋφιστάμενης ομοιοεπαγγελματικής.

Η «ΕΝΩΣΗ», μέρα με την ημέρα δυναμώνει και τα χιλιάδες μέλη της πανελλαδικά δείχνουν το δρόμο για το νέο πρότυπο συνδικαλιστικής οργάνωσης, που ναι μεν συλλογικοποιεί και εγκολπώνει εργαζόμενους διαφορετικών ειδικοτήτων, αλλά που στη συνέχεια δημιουργεί (δια της συντονισμένης «αποσχίσεως») προϋποθέσεις δημιουργίας νέων ισχυρών κλαδικών ή και ομοιοεπαγγελματικών οργανώσεων, με μπροστάρηδες πρώην μέλη της.


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αττικής