ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

18 Μαρτίου 2018

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρίσκεται στο πλευρό των 130 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης από τα δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων της Πάτρας, που έχει μισθώσει η Φοιτητική Εστία Πάτρας, μέσω χρηματοδότησης από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ξενοδόχοι ανακοινώνουν ότι «αν δεν πληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φεύγουν!» Εμείς τους απαντάμε «Να μην τολμήσουν να κάνουν έξωση στα παιδιά μας. Τα παιδιά των φτωχών εργατικών οικογενειών που οι γονείς τους (άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι) δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών. Πολλοί δε από τους φοιτητές έχουν μπει ήδη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αφού οι οικονομικές συνθήκες τους οδηγούν στην παράλληλη με τις σπουδές τους αναζήτηση του μεροκάματου!»

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να μην περιορίζονται σε τυπικές ανακοινώσεις αναγνώρισης των οφειλών, αλλά να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεων με τα ξενοδοχεία και την αποπληρωμή των οφειλών. Σε αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες, πέρα από τα παιδιά μας τους φοιτητές, απασχολούνται και συνάδελφοι μας εργαζόμενοι, οι οποίοι περιμένουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας