ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

26 Ιανουαρίου 2021

Κλιμάκιο της Σωματειακής Επιτροπής Υπαλλήλων Ασφαλείας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», πραγματοποίησε αυτοψία σε κεντρικά εμπορικά καταστήματα της πόλης των Πατρών για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι συνάδελφοι υπάλληλοι ασφαλείας -με ευθύνη της εταιρείας τους- δεν ήταν εφοδιασμένοι με τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά του εξοπλισμού τους και χρησιμοποιούσαν σκισμένα και σε άθλια κατάσταση αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν δυσανάλογες για το εκτόπισμα των υπαλλήλων διαστάσεις.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ κατεγράφησαν και οι σειριακοί αριθμοί των γιλέκων που έφεραν οι εργαζόμενοι.

Δίνουμε στη δημοσιότητα δείγμα υλικού που έχουμε στην κατοχή μας, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ. Αχαΐας να ελέγξει αν τα συγκεκριμένα γιλέκα ήταν ληγμένα και κατάλληλα προς χρήση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ειδικά σε μια περίοδο που αρκετές πόλεις (μεταξύ των οποίων και η Πάτρα) μετατρέπονται σε…«Μπρονξ»…με την εγκληματικότητα να ξεφεύγει εκτός ελέγχου, με καταδιώξεις μέσα στον πολεοδομικό ιστό, πυροβολισμούς και δολοφονίες να λαμβάνουν χώρα στη μέση του δρόμου και να εμπεδώνουν κλίμα τρόμου σε κάθε πολίτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε υπαμειβόμενοι συνάδελφοί μας να φέρουν ακατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Καλούμε τις αστυνομικές αρχές να δείξουν μηδενική ανοχή, εντείνοντας τους ελέγχους και επιβάλλοντας κυρώσεις όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις της νομοθεσίας. Οι δικές μας αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα και ενθαρρύνουμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να μας καταγγέλλει τα κακώς κείμενα σε κάθε εργασιακό χώρο στην φόρμα καταγγελιών στη σελίδα www.idiotikoi.gr .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σκισμένο Αλεξίσφαιρο Φύλακα

Σειριακός Αλεξίσφαιρου Νο2

Σειριακός Αλεξίσφαιρου Νο1

Σειριακός Αλεξίσφαιρου Νο1


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Σωματειακές Επιτροπές