Ενωμένοι Εργαζόμενοι: “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ”

9 Ιουνίου 2020

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» βρισκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων σχολικών τροχονόμων όλης της χώρας, οι οποίοι έμειναν δίχως αμοιβή την περίοδο της πανδημίας.

Εδώ και χρόνια λειτουργεί με επιτυχία ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου, που αποσκοπεί στην προστασία των μαθητών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κυκλοφορίας που επικρατούν στη χώρα μας.

Ο θεσμός του σχολικού και της σχολικής τροχονόμου είναι απαραίτητος, αφού διαφυλάσσει την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες. Οι 2000 περίπου συνάδελφοι και συναδέλφισσες παρά το γεγονός ότι καλύπτουν μια πάγια και διαρκή ανάγκη, δεν λαμβάνουν μισθό αλλά μια αποζημίωση εξόδων μετακίνησης 176€ κάθε μήνα, δίχως ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακά δικαιώματα.

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχθεί έμπρακτα στο πλευρό αυτής της κατηγορίας εργαζομένων, προωθώντας την εγγραφή σωματείων τους στην ΟΙΥΕ και προσφεύγοντας ακόμα και στα δικαστήρια για τον ίδιο λόγο, μετά την αδικαιολόγητη και αντικαταστατική άρνηση των παρατάξεων ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) να κάνουν δεκτό σωματείο σχολικών τροχονόμων στους κόλπους της Ομοσπονδίας.

Σήμερα, αντιπροσωπεία στελεχών μας, απαρτιζόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου της ΓΣΕΕ και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ιωαννίνων (και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις σε σειρά κεντρικών δήμων της χώρας) με σκοπό να καταβληθεί προσπάθεια αναδρομικής απόδοσης των εξόδων μετακίνησης την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε οι δυο χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες να ενταχθούν πλήρως στο σχολικό περιβάλλον με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Ιωαννίνων