ΓΣΕΕ: Με βιντεοσπότ προαναγγέλει το 37ο Συνέδριό της

15 Φεβρουαρίου 2020

Με ένα βιντεοσπότ ομολογουμένως δυναμικό, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας προαναγγέλει τη διεξαγωγή του 37ου Εκλογικού της Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Με την κίνηση αυτή η ΓΣΕΕ υποδηλώνει την αποφασιστικότητά της να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο που αναβλήθηκε 2 φορές τον περασμένο χρόνο, εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που διέπραξε ο επιχειρησιακός βραχίονας του ΚΚΕ σε Ρόδο και Καλαμάτα. Μάλιστα, αυτή η αποφασιστικότητα υποδηλώνεται έντονα καθόλη τη διάρκεια του βιντεοσπότ με το «σπικάζ» να αναφέρει :

«37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ – ΘΑ ΓΙΝΕΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Μη πραγματοποίηση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ σημαίνει, αν όχι πλήρη απουσία εκπροσώπησης των εργαζομένων στον κοινωνικό διάλογο και τις θεσμικές διαδικασίες του, σίγουρα πάντως οι εργαζόμενοι θα μετέχουν με υπονομευμένη εκ των έσω την παρουσία τους. Δεν είναι δυνατόν η Γ.Σ.Ε.Ε. να εκπροσωπείται επί μακρό χρονικό διάστημα με διορισμένα και όχι με αιρετά τα συνδικαλιστικά στελέχη στον εφκα, στον ΟΑΕΔ, στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας, στις εργατικές διαφορές και στις τριμερής συμφιλιωτικές διαδικασίες, στις διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου ρύθμισης του κατώτατου μισθού, την διαπραγμάτευση και υπογραφή της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την εκπροσώπηση στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή ΟΚΕ.

Ακόμα και η αντίδραση στα όποια αντεργατικά μέτρα, θα είναι μειωμένης κοινωνικοπολιτικής αποδοχής. Ουσιαστικά το ΠΑΜΕ κάνει αυτό το οποίο καταγγέλει. Εξουδετερώνει τη θεσμική παρέμβαση της ΓΣΕΕ, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά τα αλλότρια συμφέροντα για τα οποία κατηγορεί την ηγεσία της.


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος