ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΑΚ/ΟΙΥΕ

4 Φεβρουαρίου 2020

Με μια ανακοίνωση πλήρως ταυτισμένη με τη ρητορική του Π.Α.ΜΕ, η άλλη «αριστερή» παράταξη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εναντιώνεται στην απεργία των σχολικών καθαριστριών, επιχειρώντας με προβοκατόρικο τρόπο να κομπάσει για την (προσωρινά…) πλειοψηφική και ηγεμονεύουσα θέση της στο δευτεροβάθμιο όργανο και να επιβάλει στα πρωτοβάθμια σωματεία «σιωπή νεκροταφείου»

Δυστυχώς όμως για την ΕΑΚ και το ΠΑΜΕ, τις δυο συνυπεύθυνες παρατάξεις για το γεγονός ότι από το 2008 έως το 2016 ο κλάδος βρισκόταν στα «αζήτητα», τα πρωτοβάθμια σωματεία στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων απέκτησαν αυτόνομη περπατησιά και έμαθαν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δίχως να έχουν ανάγκη κανέναν «νταβατζή» και κανέναν «πατερούλη». Αν είμαστε περήφανοι για κάτι στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΟΥΣ» είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν ζητήσαμε κομματική ταυτότητα ή εργοδοτικά ή κυβερνητικά «διαπιστευτήρια» από τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που συμπαρατάσσονται μαζί μας.

Κατανοούμε την έκδηλη αμηχανία που προκαλεί μια απεργία από τα «κάτω» στον κλάδο των σχολικών καθαριστριών και εκ μέρους των 25 πρωτοβάθμιων σωματείων που προκήρυξαν 48ωρη απεργία, με εξώδικη γνωστοποίηση στα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και την ΚΕΔΕ, ζητάμε… συγνώμη που δεν πήραμε την άδειά τους και τους εξοργίσαμε

Είναι όντως «εξοργιστικό», μια υπονομευτική προσπάθεια απειλών και εκβιασμών σε πρωτοβάθμια σωματεία, από τον προσωρινό πρόεδρο της ΕΑΚ στο ΔΣ της ΟΙΥΕ, να πετιέται από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο καλάθι των αχρήστων.

Δηλώνουμε στην ΕΑΚ/ΟΙΥΕ ότι παρακολουθούμε από κοντά όλες τις υπονομευτικές ενέργειές της. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το κοινό μας σπίτι την ΟΙΥΕ και μας ενδιαφέρει να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια. Εξάλλου, η δική μας παράταξη σήκωσε το πιο βαρύ φορτίο και αντιπαρατέθηκε με τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ στα συνέδρια της ΟΙΥΕ. Οι δικοί μας σύνεδροι προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν. Οι δικές τους δυνάμεις βρίσκονταν σε… προστατευμένες αίθουσες αναμονής

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μας να μην τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο 31ο Εκλογικό Συνέδριο του ΕΚΑ και δηλώνουμε ότι, σε αντίθεση με εκείνους, εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια μελλοντική απεργία π.χ στον πολύπαθο Κλάδο των Super Markets και των Τροφίμων, εάν και εφόσον αποφασίσουν οι πλειοψηφούσες εκεί δυνάμεις τους να αντιπαρατεθούν με την εργοδοσία για την υπογραφή μιας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος