ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

2 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Πάτρα, 2.12.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει την εταιρεία ALPHA GREEN ΑBEΕ, που μέχρι πρότινος είχε τη διαχείριση του εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή της Ξερόλακκας Αχαϊας, για μεθόδευση παρέλκυσης των εργαζομένων της με σκοπό να απωλέσουν νόμιμες αποζημιώσεις τους, μετά από σκληρή, επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία ετών.

 Την Παρασκευή 30.11.2018 πραγματοποιήθηκε διαδικασία παράδοσης –  παραλαβής του εργοστασίου στο νέο ανάδοχο, έχοντας ειδοποιηθεί το προσωπικό (περίπου 60 άτομα) να προσέλθει στο εργοστάσιο προκειμένου να λάβει τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και τις αποζημιώσεις. Και ενώ όλοι γνώριζαν ότι θα καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας τους και ταυτόχρονα θα λάβουν τις νόμιμες αποζημιώσεις, ενημερώθηκαν ότι είχαν πραγματοποιηθεί νέες προσλήψεις σχεδόν όλων των εργαζομένων στη νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. (διακριτικός τίτλος ΠΕΡΜΕ HELLAS Α.Ε.)», η οποία τους καλούσε να αναλάβουν εργασία από 1.12.2018, άλλως κανείς δεν θα μπορούσε να τους εγγυηθεί τη συνέχιση της εργασίας τους. Την ίδια στιγμή ο εμφανισθείς κ. Χρήστος Αγγελής, υιός του νομίμου εκπροσώπου της ALPHA GREEN ABEE, αρνείτο να δώσει σαφή απάντηση στους εργαζόμενους για το αν από 1.12.2018 μπορούσαν να εργαστούν σε άλλες – και σε ποιες -εργολαβίες της ALPHA GREEN ΑΒΕΕ στην περιοχή, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι κανένα άλλο γνωστό έργο δεν έχει η εταιρεία στην περιοχή, όχι τουλάχιστο με επιχειρησιακή δυνατότητα να απασχολήσει 60 εργαζόμενους στο αυτό αντικείμενο.

Μάλιστα μεταξύ των 60 εργαζομένων απασχολούνται και δεκάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι Ινδικής και Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο εκβιαστικό δίλημμα αν θα συνεχίσουν την απασχόλησή τους στο νέο εργοδότη, αν θα εμπιστευτούν όσα γενικά και αόριστα και δίχως καμία έγγραφη δέσμευση τους μετέφερε ο υιός του νομίμου εκπροσώπου της ALPHA GREEN ή αν θα θέσουν σε κίνδυνο το ειδικό καθεστώς διαμονής τους.

Τελικά και αφού είχαν προηγηθεί αρκετές άκαρπες οχλήσεις μας προς τον κ. Χρήστο Αγγελή, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της αστυνομίας, αντιλαμβανόμενοι την καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη ως προσπάθεια παρέλκυσης των εργαζομένων με σκοπό να απωλέσουν το δικαίωμα τους για λήψη νόμιμης αποζημίωσης. Οδηγηθήκαμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα και δόθηκε ένορκη κατάθεση του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, με μάρτυρες δεκάδες εργαζόμενους του εργοστασίου. Επιπλέον καταγγείλαμε ότι δεν έχει καταβληθεί το Επίδομα Αδείας 2018 και δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Νοεμβρίου.

Με κατεπείγον έγγραφό μας προς την Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας, ζητήσαμε από την υπηρεσία να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας