ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ

22 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην καθαρίστρια από τον Βόλο που αντιμετωπίζει έναν απάνθρωπο εγκλεισμό, κατόπιν δικαστικής απόφασης 10ετους κάθειρξης, για την προσκόμιση πλαστού απολυτηρίου δημοτικού.

Η καταδίκη της ως «καταχράστριας» του Ελληνικού Δημοσίου για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ αποδοχές, που έλαβε έναντι σκληρής και ανθυγιεινής εργασίας, προκαλεί προβληματισμό για την ποιότητα της κάθε φορά αποδιδόμενης δικαιοσύνης, η οποία οφείλει ναι μεν να είναι «τυφλή», αλλά όχι και αποσυνδεδεμένη κοινωνικά.

Κανείς δεν επικροτεί σφάλματα και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης μιας ΑΡΙΣΤΡΙΑΣ θέσης εργασίας, αλλά είναι αδιανόητο να τιμωρείται με εγκλεισμό μια εργαζόμενη για την τέλεση αδικήματος που έλαβε χώρα πριν από 22 χρόνια.

Η απόφαση επιβάλλεται να αναιρεθεί και να βρεθεί νομική φόρμουλα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να αποφευχθούν τέτοιας ποιότητας δικαστικές αποφάσεις στο μέλλον.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος