Επίθεση τραμπούκων του Π.Α.ΜΕ σε βάρος του προέδρου του σωματείου εργαζομένων LIDL ΒΙ.ΠΕ Αχαΐας

6 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL ΒΙ.ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Lidl ΒΙ.ΠΕ Αχαϊας, εντός των εγκαταστάσεων των αποθηκών της πολυεθνικής στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας, από μέλη του Π.Α.ΜΕ, κατά τη διάρκεια ελέγχου του Τεχνικού Κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας στις εγκαταστάσεις.

Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που ο συνάδελφός μας συνόδευε τους επιθεωρητές σε σημείο περιστατικού που συνέβη προ εβδομάδων στις αποθήκες της πολυεθνικής. Τα μέλη του Π.Α.ΜΕ και εργαζόμενοι της εταιρείας, μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία του συνδικαλιστή και των επιθεωρητών, ενήργησαν ως «προστάτες» της εργοδοσίας και άρχισαν απρόκλητα να προπηλακίζουν με ακατανόμαστες εκφράσεις τον συνάδελφό τους, ενώ κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να του επιτεθούν και σωματικά, γεγονός που τελικά απεφεύχθη με την παρέμβαση άλλων εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, εμφανώς σοκαρισμένος από το περιστατικό, ένιωσε αδιαθεσία, ανέβασε υψηλή πίεση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται περιστατικό βίας σε βάρος του συγκεκριμένου συναδέλφου με αφορμή την άσκηση των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων. Και πάλι πριν από μερικά χρόνια, ο επικεφαλής του Π.Α.ΜΕ στην επιχείρηση είχε γρονθοκοπήσει το συνάδελφό μας μέσα στο γραφείο του Διευθυντή των εγκαταστάσεων, περιστατικό για το οποίο καταδικάστηκε από την ποινική δικαιοσύνη με ποινή φυλάκισης και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η επιχείρηση οφείλει όχι μόνο να καταδικάσει συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, για τα οποία επιδεικνύει ύποπτη ανοχή εδώ και χρόνια, αλλά θα πρέπει εδώ και τώρα να λάβει μέτρα σε βάρος των εργαζομένων – θυτών. Διαφορετικά θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη, διότι «το δις εξαμαρτείν» συνιστά ηθική αυτουργία.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να διατάξει άμεσα έρευνα γύρω από τις συνθήκες αυτού του ακραίου περιστατικού, το οποίο είχε ως σκοπό την παρεμπόδιση του έλέγχου. Το περιστατικό απαιτείται να αποτυπωθεί στο Δελτίο Ελέγχου και στην αναφορά των Επιθεωρητών Εργασίας.

Καμία ανοχή στη βία και στους αυτόκλητους τραμπούκους εργοδοτών!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας