ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

29 Δεκεμβρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πάτρα, 29.12.2012
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, Φίλοι καταναλωτές
Η κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου, πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών, προχωρά σε κατάργηση της Κυριακής Αργίας στα εμπορικά καταστήματα (προαναγγέλοντας και την κατάργησή της σε όλους τους κλάδους), γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πίσω στο 1908, όταν για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η Κυριακάτικη ανάπαυση.
Για μια ακόμη φορά, με τις υποδείξεις της Τρόικας, επιβεβαιώνει το ρόλο της, ως απλού μεσάζοντα που νομοθετεί την ατζέντα των εργοδοτών.
Το αίτημα των μεγάλων και κυρίως πολυεθνικών επιχειρήσεων για κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι διαχρονικό, με καθαρή στόχευση τη δημιουργία συνθηκών ασφυξίας στις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να κλείσουν και στη συνέχεια να ανακατανεμηθεί ο υπάρχων (και πλέον συρρικνωμένος λόγω Μνημονίου) τζίρος σε όφελος των μεγάλων.
Με την ανεργία να εξαθλιώνει 1,5 εκατ. εργαζόμενους, με τους μισθούς να έχουν εξαερωθεί μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια και με το 31% των ελλήνων να ζει σε συνθήκες φτώχειας χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες και με τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (όπου και απασχολείται το 80% των μισθωτών εμποροϋπαλλήλων) να αποκτούν διαστάσεις επιδημίας, το χτύπημα απέναντι στους εργαζόμενους ολοκληρώνεται.

Η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.
Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στη κοινωνική δράση. Πρόκειται για μια ακόμα ψηφίδα που έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ του Μνημονίου της εξαθλίωσης των πολλών και της κερδοφορίας των λίγων.
Αυτές οι καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές πρέπει να ανατραπούν τώρα.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου