Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ.Τ.Α

16 Μαρτίου 2015
Πάτρα,16.3.2015
«Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ.Τ.Α»
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναγνώσαμε την ανακοίνωση της Κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕ.Τ.Α Αχαΐας, που πλέον λειτουργεί ως βραχίονας της εξουσίας εντός των συνδικάτων, σύμφωνα με την οποία επιχειρείται να κατασυκοφαντηθούν 373 και πλέον συνάδελφοι – νέα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας – προερχόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους του σκληρού ιδιωτικού τομέα.
Αν και θα προτιμούσαμε η απάντησή μας να απευθύνεται σε επώνυμους συναδέλφους κι όχι σε συνδικαλιστές που «κρύβονται στη σκιά» του Κυβερνώντος κόμματος ή πίσω από
το λογότυπο μια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ συνδικαλιστικής παράταξης (ΜΕ.Τ.Α), εν τούτοις δεν μπορούμε να μην «σηκώσουμε το γάντι», όταν μάλιστα προκαλούμαστε δημοσίως προς τούτο.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια πολλοί ενεργοί αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς κομματικές αναφορές ή εξαρτήσεις, με σημαντικές καταγεγραμμένες επιτυχίες και αγώνες στους εργασιακούς μας χώρους, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ», συνεισφέροντας εθελοντικά τα μέγιστα, τόσο σε επίπεδο εμπειρίας, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο στόχος μας ήταν απλός και ξεκάθαρος. Την περίοδο της κρίσης, όσοι εξ ημών «απολαμβάναμε» στους χώρους μας την ασφάλεια της εργασιακής ειρήνης (εξαιτίας των αγώνων μας), να βοηθήσουμε κι άλλους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα να οργανωθούν, να συλλογικοποιηθούν και να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Και πραγματικά η προσπάθειά μας άρχισε να αποδίδει καρπούς. Όχι όσο εμείς θα επιθυμούσαμε, αλλά πάντως η προσπάθειά μας απέδιδε! Μέρα με την ημέρα, με την παρότρυνσή μας, ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι – απλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα – απευθύνονταν στο προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και υπέβαλλαν τις καταγγελίες, τα ερωτήματά τους και φυσικά τις αιτήσεις εγγραφής τους. Δεκάδες οι παρεμβάσεις σε προβλήματα εργαζομένων σε μια σειρά επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (ALEX PACK, ΣΤΟΛΛΑΣ, ΕΛΠΑ, STER CINEMAS, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, CALL CENTERS, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, GOODYS, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, Κ.Λ.Π) και ακόμα δεκάδες οι συμμετοχές σε απεργιακές κινητοποιήσεις και εργατικές διαφορές ενώπιον των αρχών.
Κάτι τέτοιο προφανώς ενόχλησε και εξακολουθεί να ενοχλεί. Οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν από την παρέμβασή μας στα δόλια σχέδιά τους. Οι υφιστάμενες διαβρωμένες κομματικά παρατάξεις του Συλλόγου είχαν μοιράσει μεταξύ τους τις θέσεις του επόμενου προεδρείου(;;;) προκρίνοντας ως «επικρατέστερη πρόεδρο» την κόρη γνωστής (συνταξιούχου πλέον) συνδικαλίστριας κλειστού εργοστασίου της περιοχής μας (γνωστής για τους «αγώνες» της και για την ευτυχή κατάληξη που αυτοί είχαν, μόνο για την ίδια και μερικά μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, αφού μόνο εκείνοι συνέχισαν να περιλαμβάνονται στο payroll της επιχείρησης και μετά το κλείσιμο του εργοστασίου….).
Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας και τα εκατοντάδες μέλη του, δεν υποτάσσονται στις απαιτήσεις κανενός κόμματος και καμιάς κομματικά υποκινούμενης συνδικαλιστικής παράταξης. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας στο πλευρό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε απόλυτα. Αυτοί γνωρίζουν ποιοι επί τέσσερα (4) χρόνια βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό τους και ποιοι ήταν απόντες. Ποιοι σήμερα το πρωί βρίσκονταν στο πλευρό τους στο Πλημμελειοδικείο Πατρών, κατά την εκδίκαση μηνύσεως σε βάρος εργοδότη για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, και ποιοι απλά επιδίδονταν σε ανακοινώσεις κομματικού περιεχομένου….
Τα υπόλοιπα για την υπαρκτή ή ανύπαρκτη δράση του Συλλόγου στην επίσημη ιστοσελίδα και στους παρακάτω συνδέσμους:
 
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου