ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Ανακοίνωση – Απάντηση στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

29 Σεπτεμβρίου 2020

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η σε βάρος του Συλλόγου μας ανακοίνωση, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, στην πραγματικότητα μιας κομματικά υποκινούμενης οργάνωσης  – «μπουτίκ», η οποία αριθμεί μερικές δεκάδες μέλη, με χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα και χωρίς υπαρκτή δράση για πολλά πολλά χρόνια.

Η οργάνωσή μας είναι Πανελλαδικής εμβέλειας, αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ως μέλη, ιδρύθηκε το 1982 και μετρά 128 χρόνια ζωής και δράσης. Το δε Παράρτημά μας στη Ρόδο ιδρύθηκε το 2017 και ενεγράφη τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια συσπειρώθηκαν στο Παράρτημά μας πάνω από 800 ιδιωτικοί υπάλληλοι του νησιού, οχταπλάσια δηλαδή μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων μελών από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μας εγκαλεί με την ανακοίνωσή του.

Η δράση της «ΕΝΩΣΗΣ» είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένη, με χιλιάδες αξιόλογες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόνο το Παράρτημά μας στη Ρόδο, τα τελευταία 3 χρόνια έχει δώσει λύσεις σε εκατοντάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης πανδημίας, όπου οι συνάδελφοί μας εποχικοί υπάλληλοι δεινοπαθούν εξαιτίας της ανεπάρκειας των εφαρμοζόμενων πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Χαρακτηριστικές είναι και οι πρόσφατες παρεμβάσεις μας στο θέμα των εποχικών εργαζομένων στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του Αεροδρομίου Διαγόρας και των υπαλλήλων στα τουριστικά πρακτορεία, όπου εργαζόμενοι – μέλη μας από κοινού με το ΕΚΡ ανέδειξαν τα προβλήματα στο πανελλήνιο και δρομολογούν λύσεις. Την ίδια στιγμή ήδη δρομολογούνται παρεμβάσεις μας για τον τερματισμό της ομηρίας σε μια σειρά από εποχικούς συναδέλφους που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, εξαιτίας της ανυπαρξίας συλλογικών ρυθμίσεων που να κατοχυρώνουν τέτοιο δικαίωμα. Αλήθεια, τι έκαναν για το θέμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τόσα χρόνια οι κομματικοί «σωτήρες» του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου; Γιατί τόσες δεκαετίες αρκούνται μόνο σε κομματικά υποκινούμενες φιέστες και δράσης επαναστατικής γυμναστικής; Δεν είναι μέσα στα καθήκοντα και στο ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων η σύναψη συλλογικών συμφωνιών που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού; Γιατί μένουν ακάλυπτοι όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοί μας στον ιδιωτικό τομέα;

Αυτές οι εύλογες απορίες και η αδράνεια της εγκαλούσας οργάνωσης είναι που οδήγησαν εκατοντάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους του Νησίου της Ρόδου στους κόλπους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ». Η εντολή που έχουμε αντιπροσωπευτικά είναι να προχωρήσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις υπέρ των ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού. Και θα το κάνουμε δίχως να ζητήσουμε την άδεια κομμάτων και κομματαρχών.

Τέλος, σε ότι αφορά τις συκοφαντίες για τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης της «ΕΝΩΣΗΣ» κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, τους καλούμε να κάνουν λίγη υπομονή. Τις επόμενες ημέρες συζητείται η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ηγεσίας του Π.Α.ΜΕ για όσα ψευδώς και δόλια του καταμαρτυρούν. Συνδικαλιστικά ήδη απάντησαν οι εργαζόμενοι με την πανηγυρική επανεκλογή του στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και μάλιστα στη θέση του Γραμματέα Τύπου. Νομικά θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα…η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς!!!

Ρόδος, 29.9.2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Δωδεκανήσου