ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

15 Ιουλίου 2019

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» απαιτεί να πληρωθούν άμεσα οι 30.333 εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα το μισθό του μηνός Ιουνίου.

Η Κοινή Υπουργική για την τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ οι συμβάσεις των περισσότερων είχαν λήξει. Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία θα καθυστερήσει η καταβολή των αποδοχών για το μήνα Ιούνιο (λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων), όχι μόνο δεν τερματίζει την αγωνία και την ταλαιπωρία των συναδέλφων αλλά την εντείνει.

Το γεγονός ότι το κράτος, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, λειτουργεί ως «εργοδότης ύστατης καταφυγής», σε μια περίοδο εργασιακής λειψυδρίας, δεν δικαιολογεί ούτε την απληρωσιά, ούτε την αμφισβήτηση του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες, έχουν οικογένειες και πρέπει το κράτος να τους σέβεται και να επιδεικνύει συνέπεια στις υποχρεώσεις του.

Ως «ΕΝΩΣΗ» θα υπερασπιστούμε τα μέλη μας που εργάζονται στα κοινωφελή προγράμματα και δεν πρόκειται να ανεχτούμε να παραβιάζονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως είναι η έγκαιρη και εμπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων και η ίση αμοιβή για ίδια εργασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα παραπάνω προγράμματα να μην διστάσουν να έρθουν σε επαφή με την «ΕΝΩΣΗ», μέσα από την ιστοσελίδα www.idiotikoi.gr, καταγγέλλοντας μας κάθε παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Με ενιαία δράση και συλλογικοποίηση του αγώνα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος