ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

5 Μαρτίου 2019

Με αφορμή εσωτερική ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά «συστάσεις» προς τους εργαζόμενους να είναι πάντα χαμογελαστοί, που έκανε διευθύντρια στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «My Market», με ένα έγγραφο γραμμένο σε άκρως ειρωνικούς τόνους, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνει ότι καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα αντεργατικών συμπεριφορών, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν στους εργασιακούς χώρους.

Ο Σύλλογός μας πολλάκις έχει ζητήσει τη διενέργεια ελέγχων και έχει στείλει εξώδικες δηλώσεις – διαμαρτυρίες, τόσο στη συγκεκριμένη εταιρεία, όσο και σε άλλες αλυσίδες του κλάδου, ενώ στελέχη μας έχουν παραστεί και στη διενέργεια ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κατόπιν καταγγελιών εργαζομένων – μελών μας.

Οι συνθήκες εντατικοποίησης, η υπαμειβόμενη εργασία, οι «μυστικοί επισκέπτες», η έλλειψη σεβασμού, οι αναξιοπρεπείς συμπεριφορές στους χώρους εργασίας, τείνουν να γίνουν κανονικότητα σε κάθε χώρο εργασίας.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα και να εξετάσουν κάθε δυνατή επιβολή κυρώσεων. Καμία ανοχή σε περιστατικά προσβολής της προσωπικότητας των συνάδελφών μας.

Τέλος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου θα πρέπει άμεσα να φροντίσουν για την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών τους, ώστε το μήνυμα προς τους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι «ενοχοποιούνται» συλλήβδην από κάποιους, να είναι απολύτως καθαρό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος