Δελτίο τύπου : ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

28 Δεκεμβρίου 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

28.12.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» την ημέρα έναρξης του Καρναβαλιού στην Πάτρα. Και δεν είμαστε αντίθετοι για λόγους «ιδεοληπτικούς» ή κάποιων «αναχρονιστικών τάσεων». Τέτοια δείγματα γραφής στη δική μας συνδικαλιστική οργάνωση δεν υπάρχουν. Είμαστε με την πόλη, θέλουμε το καλό της, επιδιώκουμε την αναπτυξιακή προοπτική της, διεκδικούμε περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφών μας.

Οι «Λευκές Νύχτες» είναι συνυφασμένες με την πιο αντιδραστική νομοθεσία και συνδεδεμένες με το πιο αντεργατικό πλαίσιο, που θεσμοθετήθηκε την περίοδο των μνημονίων και το οποίο η σημερινή Κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε, αλλά το επέκτεινε κιόλας. Ανάλογου τύπου εγχειρήματα σε άλλες πόλεις της χώρας απέδειξαν ότι, πέρα από την ανατροπή του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού των εμποροϋπαλλήλων, εκείνες τις ημέρες παραβιάζονται κατάφορα τα εργασιακά δικαιώματά τους. Η παραβατικότητα και η εργοδοτική αυθαιρεσία χτυπά «κόκκινο», τα απλήρωτα 14ωρα εργασίας θεωρούνται «αυτονόητη» υποχρέωση των εργαζομένων, ενώ οι ρυθμοί εργασίας είναι εξαντλητικοί. Πρόσφατο παράδειγμα η διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στην πόλη του Πύργου του Ν. Ηλείας, όπου οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν κατόπιν δικών μας καταγγελιών, έβγαλαν «λαβράκια».

Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως η «αφωνία» της «Διοίκησης» του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και η άρνησή της να τοποθετηθεί με εξίσου «πανηγυρικό» τρόπο, όπως άλλωστε μας συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις… Τι περιμένει άραγε; Τι ρόλο παίζει σε αυτή την «άφωνη» στάση η «Αντιπρόεδρος» Γιώτα Παναγοπούλου και ένθερμη υποστηρίκτρια της υποψηφιότητας του Προέδρου των Εμπόρων Πάτρας για το Δημαρχιακό «θώκο»; Τελικά το ΕΚΠ δηλώνει ότι είναι «και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα»; Είναι και με τους εμποροϋπαλλήλους και με τους εμπόρους;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας