Δελτίο Τύπου: Άμεση απελευθέρωση του Asatur Sarkisov

27 Ιουλίου 2018

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» ζητά την άμεση απελευθέρωση του Asatur Sarkisov, συνάδελφου βιολιστή της Φιλαρμονικής και της Μπάντας του Δήμου Πατρέων, ο οποίος  συνελήφθη από την αστυνομία όταν πήγε δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του με τα έγγραφα.

Ο Αρμενικής καταγωγής Asatur Sarkisov, με προϋπηρεσία πάνω από δέκα χρόνια στη Λυρική Σκηνή της Αθήνας και με 20 συνολικά χρόνια στην Ελλάδα, άπορος πλέον σε σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, συνελήφθη και βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, επειδή είχε την ατυχία να λήξει η άδεια παραμονής του.

Η εξάντληση της αυστηρότητας στην εφαρμογή του νόμου σε περιπτώσεις αλλοδαπών εργαζομένων, είναι κάτι που μας προβληματίζει έντονα. Η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας αποτελεί τον ύψιστο και βασικό σκοπό κάθε επιμέρους νομικού κανόνα δικαίου.

Όλοι οι κανόνες δικαίου επιβάλεται να «υπηρετούν» την ανθρώπινη αξία και καθένας από τους κανόνες δικαίου πρέπει ερμηνεύεται με βάση το περιεχόμενό του. Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του δικαιώματος αυτού παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι αποδοκιμαστέα.

Ο Σύλλογός μας, μαζί με ενεργούς πολίτες που ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βοηθούν για την άμεση διεκπεραίωση των απαιτούμενων γραφειοκρατικών – νομικών διαδικασιών, ζητά τον άμεσο τερματισμό της κράτησης και την απελευθέρωση του συνάδελφού μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας