Ετοιμάζουν εκλογές παρωδία… με ΑΝΕΡΓΟΥΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ !

15 Μαΐου 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Πάτρα, 15.5.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ…  ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ»

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει το διασπαστικό και ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν.Αχαΐας, για την «επιχείρηση» εκτεταμένης εκλογονοθείας που ετοιμάζουν τις επόμενες ημέρες, με άνεργους και κομματικά στελέχη.

Πρόκειται για ένα σωματείο που στις προηγούμενες εκλογικές του διαδικασίες, δεν τηρήθηκε καμία απολύτως νομιμότητα, έκανε εκλογές με μεταφερόμενη κάλπη σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας υφαρπάζοντας ψήφους εργαζομένων που ανήκαν σε άλλα Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας, ψήφιζαν άνεργοι και κομματικά στελέχη του ΚΚΕ χωρίς επίδειξη ταυτότητας και ασφαλιστικού βιβλιαρίου, χωρίς αναγραφή πατρώνυμου και Α.Δ.Τ στις καταστάσεις ψηφισάντων μελών, με ανοιχτά μητρώα και παράτυπες εγγραφές μελών, με διπλοψηφίσαντες σε άλλα σωματεία. Το 45% και πλέον των ψηφισάντων μελών του, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Ν.1264/1982 για εγγραφή και συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία του συγκεκριμένου σωματείου.

Είναι εκείνο το Σωματείο που μαζί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Δ. Αγγελόπουλο των Οικοδόμων, βρίσκονται τάχα στην προμετωπίδα του «αγώνα» για την λεγόμενη «εκκαθάριση» του εκλογικού μητρώου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας… τρομάρα τους!

Ο Σύλλογός μας ενημερώνεται σε καθημερινή βάση (ακόμα και από μέλη του ως άνω συλλόγου), από τις Καμάρες… μέχρι και την Κάτω Αχαΐα… για τις μεθοδεύσεις και τις εκλογές παρωδία που ετοιμάζει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στο συγκεκριμένο σωματείο και έχει ήδη ενημερωθεί η νομική μας υπηρεσία για τις παρανομίες που συντελέστηκαν στην εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Και μπορεί οι γνωστοί τραμπούκοι να επιχείρησαν να «κρύψουν», με προπηλακισμούς, ύβρεις και χειροδικίες, τις παρατυπίες που συντελέστηκαν στη ΓΣ της 6ης Μάϊου 2018, ημερομηνία που εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή, τα γεγονότα και οι μαρτυρίες ανθρώπων που παρευρέθηκαν σε εκείνη την διαδικασία δεν μπορούν να παρακαμφθούν.

Καλούμε τους εντεταλμένους, από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, δικαστικούς αντιπροσώπους, να τηρήσουν ευλαβικά τα εκ του Ν.1264/1982 προβλεπόμενα, καθ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του συγκεκριμένου σωματείου. Οι καταστάσεις ψηφισάντων θα πρέπει να εμπεριέχουν πλήρη στοιχεία ταυτοπροσωπίας για την αποφυγή διπλοψηφιών, το μητρώο μελών να είναι κλειστό, να «κλείνουν» και να σφραγίζονται στο τέλος κάθε ημέρας, να παρακρατείται από τους ίδιους το εκλογικό υλικό και η σφραγίδα και να παραδίδεται από τους ίδιους στον επόμενο δικαστικό αντιπρόσωπο. Στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει το πρωτότυπο πρακτικό, το μητρώο μελών και οι πρωτότυπες καταστάσεις ψηφισάντων να παραδοθούν άμεσα (και όχι μετά από 6 μήνες όπως την περασμένη φορά) στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου.

Προειδοποιούμε τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ότι κάθε τους πράξη θα ελεγχθεί ενώπιον των δικαστηρίων. Εμείς σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα επιβάλλουμε αυτό που θεωρούμε σωστό, ούτε με βιαιοπραγίες, ούτε με «μπουκαρίσματα» υφαρπαγής εκλογικού υλικού, ούτε με κλειδώματα και εγκλωβισμούς δικαστικών αντιπροσώπων όπως έπραξε η Πρόεδρος του ως άνω συλλόγου στις δικές μας εκλογές

Καλούμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της περιοχής μας να μην εγκλωβιστούν σε ένα τέτοιο σωματείο, που απλά συνιστά μια ακόμα κομματική «σφραγίδα» του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και να απευθύνονται για κάθε είδους καταγγελίες που τους αφορούν, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος