ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

3 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ»

Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2016, εκπροσωπώντας εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, με θέμα συζήτησης τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαναλάβαμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, που θα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμα περισσότερο καταστροφικές συνέπειες για την απασχόληση και το Εμπόριο. Στον ίδιο ακριβώς τόνο, απορρίψαμε προτάσεις για «επέκταση της εκπτωτικής περιόδου» και επισημάναμε την αντίθεσή μας στην λήψη οιασδήποτε απόφασης πολιτικής νομιμοποίησης των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, αφού με τον τρόπο αυτό εισάγεται αναγκαστικά – με βάση το Ν.4177/2013 – και το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι-καταναλωτές και οι πολίτες-καταναλωτές, δεν έχουν ανάγκη ούτε το Κυριακάτικο άνοιγμα, ούτε την επέκταση της εκπτωτικής περιόδου. Απαιτούν τον τερματισμό – και όχι την «επέκταση» των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας ύφεσης, φτώχειας και ανεργίας – ώστε να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα τους δίνουν το δικαίωμα να καταναλώνουν μέρος του εισοδήματός τους σε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, με απαρέγκλιτη συνέπεια και συνέχεια σε προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις του επί του θέματος:

– Να μην εκδώσει απόφαση μεταβολής των θεσμοθετημένων ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

– Να μην νομιμοποιήσει πολιτικά, με έκδοση σχετικής απόφασής του, το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το υπόμνημα:

Περιεχόμενο μόνο για μέλη του Συλλόγου

Η περιοχή αυτή είναι προσβάσιμη μόνο για τα μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τους εξουσιοδοτημένους χρήστες που έχουν δικαίωμα πρόσβασης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση συνδεθείτε πιο κάτω ή συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής μέλους.


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου