ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

31 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πάτρα, 31.10.2013

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Φίλοι καταναλωτές,

Συγκυβέρνηση και Τρόικα, πιστοί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών, προχωρούν σε κατάργηση της Κυριακής Αργίας στα καταστήματα γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πίσω στο 1908, όταν για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η Κυριακάτικη ανάπαυση.

Με την ανεργία να εξαθλιώνει 1,5 εκατ. εργαζόμενους, με τους μισθούς να έχουν εξαερωθεί μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια και με το 31% των ελλήνων να ζει σε συνθήκες φτώχειας χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες και με τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (όπου και απασχολείται το 80% των μισθωτών εμποροϋπαλλήλων) να αποκτούν διαστάσεις επιδημίας, το χτύπημα απέναντι στους εργαζόμενους ολοκληρώνεται.

Η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας “Η ΕΝΩΣΗ” συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου αντιδρώντας στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές με το πρόσχημα της ενίσχυσης της αγοραστικής κίνησης.

Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση. Πρόκειται για μια ακόμα ψηφίδα που έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ του Μνημονίου της εξαθλίωσης των πολλών και της κερδοφορίας των λίγων.

Αυτές οι καταστροφικές για την κοινωνία πολιτικές πρέπει να ανατραπούν τώρα.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10π.μ

 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου