Στα δικαστήρια Πατρών σήμερα η «ΕΝΩΣΗ» στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΓΝΠ

21 Ιανουαρίου 2020

Στο Ειρηνοδικείο Πατρών συζητήθηκε σήμερα η προσφυγή δεκάδων εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι οποίοι διεκδικούν την αναδρομική καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα άδειας για τα έτη 2016, 2017 και 2018. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δια του προέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο όποιος κατέθεσε και ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ, έχει κριθεί από μεταγενέστερες αποφάσεις Ειρηνοδικείων και Εφετείων των πολιτικών δικαστηρίων ότι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και του επιδόματος θερινής αδείας, σε υπαλλήλους απασχολούμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε νομικά πρόσωπα, όπου ισχύει το Ενιαίο Μισθολόγιο, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις.

Η απόφαση επί της υπόθεσης αναμένεται τους επόμενους μήνες και τυχόν θετική έκβασή της θα δώσει ανάσα σε μια πολύπαθη και υποαμειβόμενη κατηγορία εργαζομένων, όπως είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριοτητα.

 



 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αχαΐας