Ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

8 Ιουνίου 2017

“ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ”

Ψήφισμα : Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

<h5 style="text-align: left;">ΘΕΜΑ: "ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ"

Κύριε Πρωθυπουργέ,
<p style="text-align: justify;">Σας καλούμε να κάνετε δική σας υπόθεση την αγωνία και την απόγνωση των χιλιάδων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και των οικογενειών τους. Να κάνετε δική σας υπόθεση την χαμένη ελπίδα, την χαμένη στα μνημόνια αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται καν για κάποιο «δώρο», όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, δεν πρόκειται καν για κάποια «χάρη» ή «εξυπηρέτηση». Πρόκειται για τον τερματισμό του εμπαιγμού χιλιάδων συμπολιτών σας.

<p style="text-align: justify;">Χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας διεκδικούμε πλήρη και σταθερή εργασία, με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους, με πλήρη δικαιώματα και χωρίς διακρίσεις.

<p style="text-align: justify;">Απασχολούμαστε στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα, πράσινο, κ.λ.π.), καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και εξυπηρετούμε κοινωνικές ανάγκες. Πολλές από αυτές τις συμβάσεις λήγουν και χιλιάδες οικογένειες κινδυνεύουμε να μείνουμε κυριολεκτικά στο δρόμο.

<p style="text-align: justify;"> Για αυτό και επιβάλλεται άμεσα οι συμβάσεις εργασίας μας να παραταθούν για έναν ακόμα χρόνο και στη συνέχεια να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου!

<p style="text-align: justify;"> Επιβάλλεται εδώ και τώρα να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, με διασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με όρους αμοιβής και εργασίας που δεν διαφοροποιούνται από άλλους συνάδελφούς μας που παρέχουν ίδιας αξίας και ποιότητας υπηρεσίες.

<p style="text-align: justify;"> Δεν είμαστε "υποκατώτατοι" εργαζόμενοι και πολίτες.

<p style="text-align: justify;">Η πολιτική που επιδιώκει να κάνει καθεστώς την ελαστική εργασία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια πρέπει να τερματιστεί ΤΩΡΑ. Η επιχειρηματολογία που θέλει «τη μνημονιακή πολιτική με τις 8μηνες συμβάσεις, να είναι καλύτερη από τη μνημονιακή πολιτική με τις 5μηνες συμβάσεις», μας υποτιμά ως πολίτες και εργαζόμενους μιας ευνομούμενης δυτικοευρωπαϊκής πολιτείας.

<p style="text-align: justify;">Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ απασχολούμαστε σε κρίσιμους για τη ζωή των πολιτών τομείς, αμειβόμαστε με χαμηλότερα ημερομίσθια από τους συναδέλφους μας για την ίδια παροχή εργασίας, χωρίς τα ίδια αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς πολλές φορές τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

<p style="text-align: justify;">Δεν αποδεχόμαστε αυτό τον άδικο διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κοινά. Οι θέσεις εργασίας που καλύπτουμε είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των φορέων που εξυπηρετούμε. Δεν πρόκειται για μια προσωρινή διαφυγή από τη μακροχρόνια ανεργία, σαν ένα διάλλειμα από τη φτώχεια.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΣ
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ, ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την ομηρεία και το φόβο!

%%your signature%%

63 signatures

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:

    


Υπέγραψαν Πρόσφατα

 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος