Σχολικές Καθαρίστριες Πάτρας: Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα χημικά από τα Σχολεία

7 Μαΐου 2019

Ο Σύλλογος Καθαριστριών και Καθαριστών Πάτρας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που ενδεχομένως προκύψουν στην υγεία μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών μας σχολικών καθαριστριών, από τη διαρροή χημικών ουσιών στην αποθήκη σχολείου της Πάτρας.

Στο χώρο της αποθήκης βρίσκονταν φιαλίδια με χημικές ουσίες, οι οποίες παλιότερα ήταν στο χημείο του σχολείου. Τα φιαλίδια αυτά φυλάσσονταν σε ντουλάπα, τα οποία και έσπασαν με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να χυθεί στο έδαφος. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με επικίνδυνες χημικές ουσίες να φυλάσσονται δίχως προφύλαξη και δίχως σχετική προειδοποίηση σε αποθηκευτικούς χώρους σχολείων.

Προσφάτως εργαζόμενη στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων του Νομού Κοζάνης μεταφέρθηκε με σοβαρότατα εγκαύματα στο νοσοκομείο της περιοχής, όταν της ζητήθηκε να πετάξει «σκουπίδια» με τέτοιου είδους υλικά, δίχως η ίδια να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να σπάσουν αντίστοιχα φιαλίδια και να την περιλούσουν τα χημικά σε όλο το σώμα.

Οι διευθυντές των σχολείων, η πυροσβεστική υπηρεσία και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Πατρέων, οφείλουν, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, να ελέγξουν και να διασφαλίσουν ότι στους αποθηκευτικούς χώρους των σχολείων της πόλης δεν φυλάσσονται επικίνδυνες, για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εργαζομένων, ουσίες.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων πρέπει να ζητήσουν και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωση και να απαιτήσουν την απομάκρυνση επικίνδυνων χημικών υλικών από τα σχολειά. Εκπαιδευτικοί, Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, Μαθητές και Γονείς, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να απαιτούμε τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας στα σχολεία.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αχαΐας