ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ “ΠΡΩΤΟ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

15 Νοεμβρίου 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

15 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τη Διοίκηση του Εργοστασίου Παστεριώσεως Γάλακτος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών (ΣΥΝΠΕ), µε το διακριτικό τίτλο «Πρώτο», για τις 6 απολύσεις συναδέλφων και τις άλλες 6 που έχει ήδη προγραμματίσει.

Η Διοίκηση της Πατρινής Γαλακτοβιομηχανίας «Πρώτο», αφού πρώτα διεξήγαγε έναν προσχηματικό και «fast track» διάλογο με την επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, έχοντας όμως λάβει προειλημμένες αποφάσεις να αναθέσει το τμήμα της διανομής σε εξωτερική εταιρεία, αποφάσισε καταχρηστικά, αντί άλλων μέτρων, το επαχθέστερο μέτρο της καταγγελίας της σύμβασης, στέλνοντας στην ανεργία εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία και εμπειρία.

Ως «ΕΝΩΣΗ» δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «Πρώτο» και είμαστε στο πλευρό του Επιχειρησιακού Σωματείου, το έργο του οποίου πρέπει να υποστηριχτεί και να αγκαλιαστεί τόσο από το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Απαιτούμε από τους συνεταιριστές και τη διοίκηση της «Πρώτο» να επαναπροσλάβουν άμεσα όλους τους απολυμένους, να αποσύρουν κάθε σχεδιασμό απολύσεων και να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου με το επιχειρησιακό σωματείο για την εξεύρεση επωφελούς για όλους λύσης. Ας αναλογιστούν πρωτίστως τις οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η δυσαρέσκεια όλων εμάς των εργαζομένων – καταναλωτών, στην ιστορική βιομηχανία γάλακτος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γαλακτοβιομηχανία να κλείσουν στα αυτιά στις διάφορες εξωτερικές «σειρήνες» που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα για πολιτική εκμετάλλευση και να σταθούν δίπλα στη διοίκηση του Σωματείου τους.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την ομηρεία και το φόβο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Αχαΐας