Δυναμική παρέμβαση της «ΕΝΩΣΗΣ» για συμβασιούχους Δημόσιων Νοσοκομείων

4 Οκτωβρίου 2018
Δυναμική παρέμβαση της «ΕΝΩΣΗΣ» για συμβασιούχους Δημόσιων Νοσοκομείων

Μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» υποδέχθηκαν «θερμά» τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, έξω από το Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του σε ημερίδα με θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ».

Η «ΕΝΩΣΗ» και μέλη των Σωματειακών Επιτροπών των εργαζομένων στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας που ανήκουν σε αυτή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο, διεκδικώντας «Μόνιμη και Σταθερή Εργασία» για όλους τους συμβασιούχους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Σίτισης και Φύλαξης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Συλλόγου και των εργαζομένων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, συναντήθηκαν με τον Υπουργό, συζήτησαν μαζί του και κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.

Οι απαντήσεις του Υπουργού, πέρα από τις καλές προθέσεις που διατυπώθηκαν, δεν ικανοποίησαν στο ελάχιστο τα μέλη μας, καθώς το (διττής ερμηνείας) υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν διασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας των ήδη εργαζομένων, αλλά ούτε επιλύει το κεντρικό αίτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, ώστε να τερματιστούν οι συνθήκες ομηρείας και επισφάλειας των συνάδελφών μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Σίτισης και Φύλαξης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης θα πρέπει επιτέλους να συνοδεύονται από έργα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αχαΐας