Ποινές φυλάκισης και πρόστιμο σε παραβάτες εργοδότες, μετά από καταγγελίες της “Ένωσης”

2 Οκτωβρίου 2018

Χθες (01/10) το πρωί εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», συμμετείχαν, κατόπιν καταγγελίας μας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ στο ίδιο εργοστάσιο ανακύκλωσης που «ελέγχθηκε» από το ΚΕΠΕΚ (αρμόδια υπηρεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας) την περασμένη εβδομάδα, άνευ ευρημάτων… Αυτή τη φορά το «μέντιουμ» του εργοστασιάρχη δεν κατάφερε να «μαντέψει» τον έλεγχο και ούπς… βρέθηκαν κάμποσοι εργαζόμενοι να εργάζονται εκτός δηλωμένου ωραρίου. Επίσης εκκρεμεί και ο έλεγχος για μισθούς, δώρα, επιδόματα, που θα ολοκληρωθεί με την προσκόμιση των αποδεικτικών εξόφλησης εκ μέρους του εργοδότη. Για να δούμε τι θα προκύψει από εκεί…

Επίσης, 4 μήνες ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα από το αρμόδιο δικαστήριο στους υπευθύνους εταιρείας Security, κατόπιν καταγγελίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΕΝΩΣΗ”, για μη έκδοση υπηρεσιακών ταυτοτήτων στο προσωπικό της.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους Επιθεωρητές Εργασίας του ΣΕΠΕ Πάτρας, για την άμεση ανταπόκρισή τους σε αιτήματα στοχευμένων ελέγχων, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι καλούνται να διεκπεραιώσουν δυσανάλογο με τη στελέχωση της υπηρεσίας τους έργο, υπερβάλουν εαυτό.

Σε καθημερινή βάση ως “ΕΝΩΣΗ” καταγράφουμε ρεκόρ κινητικότητας και παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων – μελών της, σε πείσμα όλων όσοι – εντός και εκτός του συνδικαλιστικού κινήματος – πολεμούν λυσσαλέα τη δράση μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις σε ενάμιση χρόνο καταφέραμε και αυξήσαμε τα μέλη μας κατά 1000% ανεβάζοντας τον αριθμό εγγεγραμμένων από τα 350 στα 3700 μέλη σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αχαΐας