ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

21 Αυγούστου 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

21.8.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας 3.500 εργαζόμενους – μέλη πανελλαδικά, με έκπληξη πληροφορήθηκε την αντισυναδελφική και απαράδεκτη απαίτηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων ενός διαγωνισμού «παρωδία» – τύπου ΑΣΕΠ – στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, για προσλήψεις σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση.

Στην πραγματικότητα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, παρά την «έξωθεν καλή μαρτυρία» που επιδιώκει μέσω της ανακοίνωσης, απαιτεί από τις διοικήσεις και την Κυβέρνηση να απολυθούν οι 130 περίπου εργολαβικοί εργαζόμενοι που επί δεκαετίες απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης των 2 νοσοκομείων και να αντικατασταθούν από άνεργους συνάδελφούς μας. Ζητά το ΕΚΛ την υλοποίηση ενός διαγωνισμού «παρωδία», που απαραδέκτως διεξήγαγαν οι διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων, κόντρα στην κείμενη νομοθεσία που πριμοδοτεί την προϋπηρεσία των υφιστάμενων εργαζομένων έναντι οιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Ενός διαγωνισμού που έδωσε νομικό «πάτημα» στους εργολάβους να «μπλοκάρουν» δικαστικά το διαγωνισμό και να κρατούν την εργολαβία «τσαμπουκά» επί 2 συναπτά έτη.

Την ολοκλήρωση αυτού του διαγωνισμού ζητά το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης;

Παραγνωρίζουν στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ότι οι εργαζόμενοι των 2 Νοσοκομείων της Λάρισας, έδωσαν μάχες πριν από 2 χρόνια ενάντια στο διαγωνισμό «παρωδία», ενώ συνδικαλιστικά στελέχη του Συλλόγου μας που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή του νόμου, στοχοποιήθηκαν από τον εργολάβο, απολύθηκαν και ταλαιπωρούνται στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους;

Για τους 130 περίπου Λαρισαίους εργολαβικούς εργαζόμενους – ομήρους, έχει να δηλώσει κάτι το Εργατικό Κέντρο ή θα συνεχίσει την ύποπτη αφωνία του; Για τις απολύσεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα 2 νοσοκομεία και για τον εργολάβο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας που τους απέλυσε, θα βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης (έστω και 2 χρόνια μετά) ή θα τις «πνίξει» στην κομματική σκοπιμότητα;

Καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει ο Σύλλογός μας, στις 8 & 9 Σεπτέμβρη 2018, διεκδικώντας ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΙΤΙΣΗ, ΦΥΛΑΞΗ.

Καλούμε τα μέλη μας στον ιδιωτικό τομέα να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να  απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τα κακώς κείμενα, τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Νομός Λάρισας