Η “ΕΝΩΣΗ” ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKETS ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

6 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον δίκαιο και πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα Super Markets Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 9 μήνες.

Αντιμέτωποι με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, αντιμέτωποι με απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτα φροντιστήρια παιδιών, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Σε πλήρη αδιέξοδο και με τον εργοδότη να προβαίνει σε τακτικές πέραν των ορίων της νομιμότητας, συνεχίζουν ωστόσο τον αγώνα τους διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη μεθόδευση της εταιρείας να απομακρύνει εμπορεύματα από τα καταστήματα, με σκοπό τη μεταπώλησή τους, την ώρα που τα καταστήματα δεν λειτουργούν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το «κρυφτούλι» και άμεσα να εκδώσουν την διευκρινιστική εγκύκλιο του ΠΔ 178/2002. Κάθε καθυστέρηση, κάθε υπεκφυγή, ευνοεί μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία παζαρεύουν τα καταστήματα «φιλέτα», αφήνοντας απλήρωτους και άνεργους τους 1400 εργαζόμενους του δικτύου «Καρυπίδης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Ημαθίας, Νομός Θεσσαλονίκης, Νομός Καρδίτσας, Νομός Λάρισας, Νομός Πιερίας, Νομός Χαλκιδικής