ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΑΤΡΑΣ: Συνάντηση με Αχτσιόγλου και Τσίπρα

22 Απριλίου 2019

Με την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου Καθαριστριών/στων Πάτρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου 2019.

Όπως μας πληροφόρησαν με σχετική ανακοίνωσή τους, «από την πλευρά του Προεδρείου τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, για τα οποία ο Σύλλογος, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει δώσει σκληρές μάχες για την προώθησή τους.

Η Υπουργός Εργασίας μας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήδη είχαμε από την Ομοσπονδία μας, ότι επίκειται επανένταξη των συμβασιούχων καθαριστριών/στων στον κλάδο των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Για το θέμα αυτό ζητήθηκε από την πλευρά μας να υπάρξει αναδρομική ισχύς από το 2012, έτος κατά το οποίο υπήρξε αυθαίρετη απένταξη των εργαζομένων του κλάδου.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό το θέμα, ο οποίος μας δήλωσε ότι είναι ενήμερος και μάλιστα το επόμενο διάστημα επίκεινται σχετικές εξαγγελίες δέσμης μέτρων βελτίωσης των όρων και των συνθηκών εργασίας μας.

Για την ακρίβεια το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να έχει εισηγηθεί αύξηση σε ποσοστό 10% στις αμοιβές των εργαζομένων του κλάδου, χορήγηση αναρρωτικών αδειών και αδειών μητρότητας, υποχρεωτική τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας (Μ.Α.Π, κλπ), εκπαίδευση και πιστοποίηση επαγγέλματος.

Ο Σύλλογος Καθαριστριών και Καθαριστών Πάτρας, ως η μόνη δύναμη αμιγούς εκπροσώπησης του κλάδου καθαριότητας στην πόλη, συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί πραγματικά (και όχι διαδικτυακά) τα δίκαια αιτήματα των δεκάδων συναδελφισσών και συναδέλφων, μακριά από κομματικές και άλλες «επιρροές». Για το λόγο αυτό καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σύλλογο και να ενδυναμώσουν με τη συμμετοχή τους στις συλλογικές μας διεργασίες, την αποτελεσματική παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων των μελών και των πολλών».

Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι γυναίκες παλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας και η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να σκύψει με σοβαρότητα επάνω στο πρόβλημα και όχι επιδερμικά και αποσπασματικά όπως συμβαίνει συνήθως.



 
Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου, Γενικού Ενδιαφέροντος, Νομός Αχαΐας