Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών αντιτίθεται στον Εμπορικό Σύλλογο και υιοθετεί τις θέσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

25 Μαρτίου 2017

Άλλος ένας φορέας υιοθετεί τις θέσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΕΝΩΣΗ” και τάσσεται κατά του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοπονήσσου.

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & ιδιοκτητών τυπογραφείων & κατεργασίας χάρτου ν. Αχαΐας Ιωάννης Μαντάς αναφέρει σε ανακοίνωση του την απογοήτευση και πικρία του για τη στάση του Εμπορικού συλλόγου της Πάτρας κι άλλων φορέων της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Αισθάνομαι απογοήτευση κατόπιν των ανακοινώσεων του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, της ΟΕΣΠ και άλλων φορέων της αγοράς οι οποίοι παρά την πλήρη ενημέρωση  από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Αχαΐας περί της μεταφοράς ή όχι των ενδιάμεσων εκπτώσεων σε άλλη χρονική περίοδο, μας αγνόησαν και μας αφήνουν έρμαια των πολυκαταστημάτων, αν και υποτίθεται ότι θα μας υπερασπίζονταν λαμβάνοντας υπόψη ότι εμείς είμαστε ένας κλάδος με αρκετές ιδιαιτερότητες και σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Εμείς θα συνεχίσουμε έστω και μόνοι μας να εργαζόμαστε σταθερά κατά του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και κυρίως, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το ρόλο  και την ανάγκη βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε οι άλλοι φορείς, τους οποίους ενημερώσαμε σχετικά, να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Ευελπιστούμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κος Αλεξόπουλος, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση, να μεριμνήσει υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τον κύριο κορμό της οικονομίας του τόπου μας.”

Μέχρι να δώσει τη συνέντευξη τύπου το “παπικό κονκλάβιο” του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, την ερχόμενη Δευτέρα, θα έχουν στραφεί εναντίον τους όλοι οι υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς της πόλης. Η “βλαχοπολιτική” την οποία επικαλέστηκε ο κ. Παυλίδης…μάλλον του επιστρέφεται ως χαρακτηρισμός, μέσω των αντιδράσεων των συλλογικών φορέων των επαγγελματιών της πόλης…


 
Γενικού Ενδιαφέροντος