ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΟΙΥΕ εκφράζει τη στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της, στους χιλιάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι δίνουν έντιμο αγώνα για εργασία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Μετά τον επικοινωνιακό (απ’ ότι διαφαίνεται) «εξοστρακισμό» των εργολάβων από τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα Νοσοκομεία, σειρά έχουν οι νυν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Με «κριτήρια» και «προϋποθέσεις» που ΔΕΝ μοριοδοτούν την υφιστάμενη εργασία, πετάνε στα «σκουπίδια» όλους τους νυν και πρώην εργολαβικούς εργαζόμενους, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι μετά την μακροχρόνια στυγνή εκμετάλλευσή τους από τους εργολάβους, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αλλάξει «ρότα» άμεσα και να μεριμνήσει να μην απολυθεί κανένας εργολαβικός εργαζόμενος, κανένας εργαζόμενος στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων, κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδύνους για την υγεία τους και η Πολιτεία υποχρεούται να προστατέψει την υφιστάμενη εργασία.

Η ΟΙΥΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει τις απολύσεις, τις οποίες θα αντιπαλέψει, σε συνεργασία με τις οργανώσεις – μέλη της, με κάθε μέσο και τρόπο.
Για την ΟΙΥΕ


 
Γενικού Ενδιαφέροντος